مستند کویانیسکاتسی (Koyaanisqatsi 1982)
خلاصه داستان:
کویانیسکاتسی اولین فیلم از سه گانه “گادفری رجیو” است که تصویری گسترده و فراگیر از آمریکای معاصر، که بی هیچ تحلیل یا پی گیری خط روایی، جلوه هایی چشمگیر از جنبه های مختلف زندگی آدم های در بند تکنولوژی را به نمایش می گذارد…
توضیحات سه گانه کاتسی:
مستند سه گانه ی کاتسی تصویری گسترده و فراگیر از آمریکای معاصر، که بیهیچ تحلیل یا پیگیری خط روائی، جلوههائی چشمگیر از جنبههای مختلف زندگی آدمهای دربند تکنولوژی را به نمایش میگذارد. سه گانه ی کاتسی، فیلمی مستند است که بدون بکار گرفتن گفتار متن و گفتگو،
تنها با نمایش تصاویر و موسیقی قوی، تصویری از تمدن مدرن آمریکایی را نمایش می دهد. فیلم برای شناساندن بهتر تمدن بشری و رشد تکنولوژی، آن را با تصاویری از طبیعت دورافتاده مقایسه می کند. شروع فیلم با تصاویری از طبیعت برهوت و عاری از آب و علف و زندگی است، بعد از آن شکل های اولیه و سادۀ حیات ظاهر می شوند. تصاویری از ابرها و اقیانوس، جنگل، خاک و آب می بینیم، تا جایی که سرانجام انسان وارد می شود، همراه با شهرهای بزرگ، آسمانخراش ها و ماشین های غول آسا … و تمدن مدرن با شتاب جنون آمیزی به حرکت و جنب و جوش در میاید. گادفری رجیو برای نمایش این دنیای جنون آمیز، از تند کردن حرکت دوربین استفاده کرد که همراه با موسیقی پرهیاهوی فیلیپ گلس، سمفونی تصویری کاملاً دیوانه واری را ایجاد می کند.
گادفری رجیو بر این اعتقاد است که زبان نمیتواند ارتباط مطلوبِ انسانها را محقق سازد، و بهدلیلِ این ناکامی باید از زبانِ تصویر، بهجای زبان محاوره و کتابت، برای ایجاد ارتباط بهتر بهره جست. او که در این فیلم کوشیده است جهان را به چالش بطلبد، تأکید دارد زبان یارایِ توضیح دادنِ جهانی را که ما در آن بهسر میبریم ندارد. بنابراین باید این وضع را نوعی تراژدی بهشمار آورد، که مانع تکثر و تنوع بشریت میشود، و او را بهسویِ قالبیشدن و مکانیکی بودن سوق میدهد.