علیرضا زرین

تهیه کننده نویسنده | 71 ساله
  • اشتراک
  • 0 دیدگاه
  • 627 بازدید

درباره هنرمند

بیوگرافی

علیرضا زرّین- Alireza Zarrin (زاده ۱۳۳۱ در صحنه) شاعر، نویسنده، نقاش و استاد دانشگاه


زندگینامه

علیرضا زرین دوران کودکی خود را در کرمانشاه، صحنه و تهران گذراند. نخستین شعرش را در نوجوانی، سال ۱۳۴۲ در اطلاعات کودکان و نخستین داستان کوتاهش را در «ویژهٔ هنر و ادبیات کرمانشاه» به سردبیری اصغر واقدی در بهمن/اسفند ۱۳۴۵ به چاپ رساند. دو سال بعد به تهران آمد و در ارتباط با نشریات سراسری کشور، اشعار خود را طی سالهای ۱۳۴۷و ۱۳۴۸ در نشریاتی چون صبح امروز، فردوسی، تهرانمصور و آسیای جوان منتشر کرد. 

علیرضا زرین سپس در بهمن ۱۳۴۸ ایران را برای ادامهٔ تحصیلات به مقصد ایالات متحد آمریکا ترک کرد. از این دوره در کنار ادبیات پارسی با ادبیات انگلیسی نیز آشنا شد و به نوشتن به این زبان پرداخت. 

نخستین شعر انگلیسی او در سال ۱۳۵۰ در آمریکا به انتشار رسید و از آن زمان او شاعر، مترجم و نیز نویسنده و منتقدی دو زبانه بوده است. زرین تحصیلاتش را در زمینهٔ ادبیات انگلیسی و ادبیات تطبیقی تا اخذ دکترا در ادبیات تطبیقی ادامه داده و سالها در دانشگاههای متعددی در آمریکا به تدریس ادبیات پرداخته است . از زرین به پارسی هفت کتاب شعر و به انگلیسی پنج کتاب و یک پوستر شعر و یک کتاب در نقد ادبی منتشر شده است. زرین همچنین اشعار بلند زیادی را به صورت اینترنتی بر روی صفحات وب منتشر کرده است. اشعارو ترجمه‌ها ومقالات پارسی وانگلیسی او نیز درنشریات گوناگون پارسی‌زبان و انگلیسی زبان از جمله بررسی کتاب، شهروند، دفترهای شنبه، شناخت، غرفه، International Fiction Review, Iranian Studies, The Literary Review و... به انتشار رسیده اند. در سال ۱۹۹۵ و ۱۹۹۶ او با منتقد و شاعر آمریکایی دین برینک نشریهٔ اینترنتی اینترپوئتیکس را به انگلیسی انتشار داد و در سال ۱۹۹۵ و۱۹۹۶ نشریهٔ ویژهٔ شعر «سانسور جدید» را به پارسی بنیان نهاد.آثار زرین به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه شده و مقاله‌های زیادی نیز در رابطه با آثار او به رشته تحریر درآمده است. 


کتاب شناسی

انگلیسی

از جمله مهمترین اشعار انگلیسی او که در مجموعه‌های شعر در آمریکا به انتشار رسیده اند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

Identity Lessons (Penguin Press)

A World Between (George Braziler, New York)

Exiled Memories (Temple University Press)

Literary Review's special edition on Iranian Literature

Premonitions ( Kaya Press, New York)


فارسی

کرمانشاهنامه، ۱۹۹۵

از قادسی تا سرزمین خوار، ۱۳۶۷

چمدانم، ۱۹۹۶

خنیای خون خورشید، (از دفتری منتشر نشده که ترجمهٔ انگلیسی اش در ۱۹۸۵ به انتشار رسید)

در جای هر گلوله، ۱۳۵۸

برای نظر دادن باید عضو شوید!

ورود به سامانه عضویت رایگان