عملِ کُشتن (به انگلیسی: The Act of Killing) یا به زبان اندونزیایی قصّاب (اندونزیایی: Jagal) فیلم مستندِ تاریخی است به کارگردانی جاشوآ اپنهیمر که در سال ۲۰۱۲ منتشر شد.
این فیلم توانست برای دریافتِ جایزه اسکار بهترین فیلم مستند بلند در سال ۲۰۱۳ نامزد شود.
داستان
عمل کشتن مستندی است در ارتباط با سری کشتارهایی 1965 اندونزی است که طی آن بیش از یک میلیون نفر با گرایشهای کمونیستی به کام مرگ فرستاده شدند. فیلم با شکنجه گران بازمانده از آن دوران به مصاحبه میپردازد. هنگامی که سوهارتو ، سوکارنو رییس جمهور وقت را سرنگون می سازد ، در پی شکست کودتا جنبش 30 سپتامبر گانگسترهایی چون 'انور کنگو' و 'ادی زولکاردی' از بلیت فروشی سینما در بازار سیاه به رهبری بزرگترین جوخههای مرگ می رسند. آنها حتی از چینیها بابت چشم پوشی از مرگ شان اخاذی میکردند.گفته میشود خود انور به تنهایی بیش از 1000 نفر را به قتل می رساند. امروزه انور در حزب راست پمودا پانکاسیلا که برخاسته از جوخههای مرگ آن دوران است فرد مورد احترامی است . این ارگان سیاسی و نظامی به قدری قدرتمند است که بسیاری از وزرا و مقامات و دولت از این گروه برخواسته اند و از فساد ، تقلب برای پیشبرد اهداف حزب کوتاهی نمیکنند.
به دعوت کارگردان جاشوآ اپنهایمر ، انور قتلهایی که انجام داده را صحنهسازی و بازگو میکند و از احساسی که دارد می گوید. فیلم جنبههای مختلفی از انور و دوستانش نشان می دهد ولی تجربه خود انور است که تمرکز اصلی و دراماتیک را در مستند دارد.برخی از دوستان انور معتقد اند که قتلها اشتباه بوده برخی دیگر هم از تأثیر عواقب فیلم بر چهرهشان در نگاه عموم احساس نگرانی میکنند.
هنگامی که انور سعی در بازسازی صحنه سعی دارد که خود را جای مقتول قرار دهد می بیند که نمیتواند ادامه دهد ، اپنهایمر از پشت دوربین به او می گوید حال مقتولها به مراتب بدتر بوده چونکه می دانستند اینها دیگر صحنهسازی نیست. انور بابت اینکه آیا گناه کرده یا نه در یک شک عمیقی فرو رفته است می گوید دوست ندارد به این موضوع فکر کند، او در حین بازسازی صحنههای قتل به یاد خاطرات کشتارهایی که کرده می افتد و دچار تهوع میشود.