مسعود فراستی

منتقد | 73 ساله
  • 0 دیدگاه
  • 197 بازدید
مسعود فراستی

درباره منتقد

بیوگرافی

مسعود فراستی (زاده ۱۹ فروردین ۱۳۳۰ در تهران) فعال سیاسی سابق، منتقد سینما و سردبیر مجله فرم و نقد است. وی همچنین یکی از کارشناسان ثابت برنامه هفت بود.

زندگی
وی دانش‌آموخته فلسفه و نمایش از دانشگاه بولونیا، هنرهای تجسمی از دانشسرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس و جامعه‌شناسی اقتصاد سیاسی از دانشگاه پاریس ۸ فرانسه است. 

فراستی سخنگوی حزب رنجبران ایران بود و پس از انقلاب زندانی و به اعدام محکوم شد.اما در نهایت تواب شد و به همکاری با نظام جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
از کارهای وی می‌توان به نگارش و تألیف آثار و مقالات هنری و سینمایی، تدریس در دانشکده‌های مختلف، تألیف و ترجمهٔ کتاب‌های گوناگون، مسئول بخش سینما و تلویزیون، عضو تحریریه مجلات سروش و سوره، سردبیری نقد سینما، دبیر هیئت تحریریه نقد سینما دوره تازه، عضو هیئت داوران سینمای دفاع مقدس، عضو هیئت مؤسس و رئیس دوره دوم انجمن منتقدان و سینماگران ایران، عضو هیئت رییسهٔ کانون منتقدان فیلم اشاره کرد. وی همچنین تهیه‌کنندهٔ برنامه‌های گفتگو با سینمای دفاع مقدس بود. 

فراستی در پاسخ به این سؤال روزنامه شرق که منتقدانش می‌گویند او آدم حکومتی است گفت:
« اگر حکومتی بودن به معنی دفاع ملی است، بله من حکومتی هستم. اگر حکومتی بودن به معنی دفاع از مصالح و منافع ارضی و ملی است، بله من حکومتی هستم. اگر حکومتی بودن یعنی جیره‌خوار دولتی بودن و انتقاد نکردن است، آنها حکومتی هستند و من نیستم. من که به هر دولتی انتقاد دارم. به تمام دولت‌های بعد از انقلاب سر مسئله سینما انتقاد می‌کنم و کارهایشان را قبول ندارم. شما که با این نگاه دولتی سازگارید. نانتان در آن است. کدام بیشتر حکومتی هستیم؟ هر دو. شما بیشترید. »

کافه راندِوو
فراستی در ۹ خرداد ۱۳۹۴ در برنامه خندوانه اعلام کرد که یک کافه تأسیس کرده و برنامه نقد و کلاس‌های خود را در آنجا در کنار «تهیه قهوه»، «تی کشیدن» و «تمیز کردن میزها» ادامه می‌دهد. این کافه در مهرشهر کرج است.

نوشته‌ها
فراستی در حال حاضر ۲۲ عنوان کتاب تألیف و ترجمه کرده است. از جمله: 

فانوس خیال 
لذت نقد: نقدها، ضد یادداشت‌ها، مقالات
جنگ برای صلح: مروری بر سینمای دفاع مقدس: گزیده مقالات
دیالکتیک نقد
۲۵ سال سینمای ایران: سینمای جنگ و دفاع مقدس
هزارتوی رؤیا - حقیقت (اینگمار برگمان و سینمایش)
افسانه چارلی چاپلین
دست به نقد
رنگ خدا: فیلمنامه، گفتگو، نقد
همیشه استاد: آلفرد هیچکاک و سینمایش
سینمای کمدی و بیان فردی
کارناوال فدریکو فلینی
کوروساوا: سامورایی سینما
سینما - قلم
اسطوره جان فورد (مجموعه مقالات)
ده فیلم، ده نقد دیگر
هیچکاک، همیشه استاد
رؤیا - پناهگاه: اینگمار برگمان و سینمایش
بچه‌های آسمان: فیلمنامه، گفتگو، نقد
فرهنگ فیلم‌های جنگی جهان
نقد چیست، منتقد کیست؟ (مجموعه مقالات)
زیر نور ماه (فیلمنامه - گفتگو - نقد و نظر)

برای نظر دادن باید عضو شوید!

ورود به سامانه عضویت رایگان